Τελευταία Νέα

  • 18-11-2017
    Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλες και φίλοι του Συλλόγου μας, σας ενημερώνουμε ότι οι καθιερωμένες εκδηλώσεις του...
  • 29-10-2017
    Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στην Αγία Βαρβάρα Πατησίων, μετά την Θεία Λειτουργία θα γίνει η ετήσια...
  • 14-10-2017
    Αγαπητοί συγχωριανοί, δείτε παρακάτω δύο video από το πανηγύρι του χωριού μας και το παραδοσιακό μουαμπέτι μας...
  • More news...

Αρχοντικό της Χάμκως

To Αρχοντικό της Χάμκως διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. Πρόκειται για το αρχοντικό του Ζεινάλ Μπέη και κτίστηκε το 18ο αιώνα. Η κόρη της οικογένειας Χάμκω ήταν η μητέρα του Αλή Πασά. Σώζεται ο ψηλός πύργος του αρχοντικού, η κούλια και οι τοξοτοί πυλώνες της εισόδου, Σήμερα ανακαινίζεται με γρήγορο ρυθμό προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Γέφυρα Τοπολίτσας

Η Γέφυρα της Τοπολίτσας βρίσκεται στην θέση Μπούση στη Κόνιτσα. Είναι ένα μονότοξο γεφύρι ύψους περίπου 5 μέτρων και άνοιγμα τόξου περίπου 12 μέτρα. Χτίστηκε το 1903 και γεφυρώνει το ομώνυμο ρέμα όπου καταλήγει στον ποταμό Αώο.

Γεφύρι του Αώου

Το γεφύρι του Αώου χτίστηκε το 1871 στις πλαγιές της Γκαμήλας. Πρόκειται για μονότοξο γεφύρι. Το καταπράσινο τοπίο της γύρω περιοχής και η αρχιτεκοτνική της γέφυρας προκαλούν δέος και μια αξέχαστη επίσκεψη στην ορεινή Κόνιτσα.

Λουτρά Καβασίλων

Οι Ιαματικές Πηγές των Καβασίλων βρίσκονται σε απόσταση πέντε περίπου χιλιομέτρων από το Καβάσιλα της Κόνιτσας και είναι γνωστές από την αρχαιότητα, και δη από τον 10 μ.Χ. αιώνα. Οι ιαματικές τους ιδιότητες επηρεάζουν θετικά την αποκατάσταση των καταγμάτων. Επί πλέον, λόγω του ότι είναι πλούσιες σε άλατα θείου, συνδράμουν σε θεραπείες ρευματοπάθειας και δερματίτιδων.